Pčelari imaju najnižu učestalost raka svih zanimanja u svijetu

... Pčelari imaju najnižu učestalost raka svih zanimanja u svijetu. Ova činjenica je priznata u godišnjem izvješću u New Yorku Cancer Research Institute u 1965. Gotovo pola stoljeća prije, Journal of National Cancer Institute, Vol. No. 9 (2), listopad, 1948, objavio je izvješće William Robinson, MD, et al., U kojem je tvrdio da je pčelinji pelud dodan u hranu (u omjeru 1 dio do 10.000)može spriječiti ili odgoditi pojavu malignog tumora dojke.

LJ Hayes, MD je imao hrabrosti objaviti, "Pčele pelud sterilišu pomoću žljezdane sekrecije koja djeluje antagonistički na tumor." Drugi liječnici, uključujući Sigmunda Schmidt, MD, i Ernesto Contreras, MD, slažu se da je nešto u peludu djelotvorno protiv raka .

Dr. W. Schweisheimer je također rekao da su znanstvenici u Berlinu, u institutu za rak u Njemačkoj izjavili da nisu susreli pčelara s rakom. Francuski studija o uzroku smrti kod 1.000 pčelara dokazuje samo jedan slučaj pčelara koji je umro od raka. Incidencija rakom izazvanih smrtnih slučajeva u skupini francuskih seljaka bio je 100 puta veći od skupine pčelara.

Do danas, nema studija koja otkrivaju činjenicu da pčelari imaju vrlo nizak, gotovo zanemariv rizik od raka u svijetu. Zbog težine te činjenice i zajedno sa svojim iskustvom, John Anderson, profesor pčelarstva, Sveučilište u Aberdeenu, nedvosmisleno je izjavio: "Držite pčele i jedite med, ako želite živjeti dugo. Pčelari žive duže nego itko drugi. "

No, zašto i kako pčelinji ubod može spriječiti ili izliječiti rak? Prvo, glavna komponenta pčelinjeg otrova je mellitin, koji ima snažno citotoksično i bakterijsko djelovanje. Mellitin u pčelinjem otrovu aktivira dvije glavne žlijezde - nadbubrežna i hipofiza, koja je pak počinju lučiti hormone koji imaju jake anti-upalni učinak. Rak i mnogih drugih degenerativnih bolesti su često prethodi upala. Pčelinji otrov također potiče imunološki sustav i rak je manje vjerojatno da će dobiti uporište u one s jakim imunološki sustav.

Ništa ne potiče cirkulaciju krvi bolje nego pčelinji otrov, koji otapa naslage u krvnim žilama kako bi se osigurao slobodan protok krvi. Pčelinji otrov sadrži proteine i aminokiseline (18 od 20 obveznih aminokiselina). Kada male doze pčelinjeg otrova dolaze u krv, one će nadoknaditi manjak aminokiselina, tako aktivni hormoni i vitamini, smanjuju razinu kolesterola i imaju pozitivan učinak na metabolizam masnoća ...

Comments are closed.